7 tegn på at din kat elsker dig

7 tegn på at din kat elsker dig

Katteejere over hele kloden elsker deres katte meget højt. Men katte er jo yderst selvstændige og kloge væsener, så hvordan ved du, om din kat elsker dig, eller blot udholder dig? I denne artikel har vi beskrevet 9 af de mange tegn, der er på, at din kat elsker dig. Du kan også nederst i artiklen læse om, hvordan du fortæller din kat, at du elsker den.

Knurrer og spinder

Det kommer næppe som en overraskelse, at denne klassiske gestus er et tegn på kærlighed. Når katte er helt afslappede, trygge og nyder selskabet vil den spinde. Du har formentlig hørt din kat knurre før, når du nusser den bag øret eller under kinden. Dog er det vigtigt at se på konteksten, når din kat knurrer og spinder. Det er rigtigt, at det ofte er et tegn på kærlighed, men katte knurrer og spinder også, hvis de er i smerte. Læg derfor godt mærke til kropssproget, de udviser imens, samt i hvilke sammenhænge det sker. Mistænker du din kat for at være i smerte, bør du altid besøge en dyrlæge, som kan vurdere kattens tilstand. 

Den bringer dig gaver

Du har måske selv prøvet det, men om ikke andet har du sikkert hørt om det før. Din kat kommer hjem fra en dejlig tur udenfor, og lunter stolt og pragt ind i stuen. Den placerer sig i centrum af rummet og præsentere for dig; en klam, død og halvspist mus. De færreste ville nok tage imod denne yderst betænksomme gave og overøse katten med kærlighed og ros. Men det er faktisk ikke en dum ide. Kommer katten med gaver til dig, viser den nemlig, at den elsker dig.

Katten ville aldrig dele sit bytte efter det hårde arbejde at fange den – medmindre det er fordi, den elsker dig. Katte deler gaver med dem, de ser som en del af flokken og dermed familien. Det behøver ikke kun at være udbyttet fra dagens jagt, det kan også være i form af legetøj eller kattefoderet. Essensen er at katten gerne vil dele med dig, og dette bør du tage det som en kærlighedserklæring.

Undgå de uønskede gaver

Men det er selvfølgelig helt forståeligt, at man ikke ønsker døde dyr ind i huset, slet ikke hvis der er småbørn i husstanden. Heldigvis findes der råd for det. Som beskrevet hos Bolius, kan du lære din kat ikke at tage byttet med indenfor. Det handler helt enkelt om ikke at gå i panik, og derefter vise katten hen til hvor, den må aflevere byttet næste gang. Det er naivt at tro, det ikke vil ske igen, eller at du kan stoppe katten fra at gøre det igen. Derfor bør du omfavne situationen og tage imod din kats takkegave. Men dette kan jo sagtens gøres udenfor i den fjerneste del af haven. Det er dog vigtigt at udøve dette ritual allerede de første gange det sker, for her har katten allernemmest ved at tilpasse sig de nye regler. 

Lukkede øjne og langsomme blik

Dette er nok betragtet, som det største tegn på kærlighed fra en kat. Det lyder måske skørt, men forstår man kattens natur, giver det meget god mening. Hvis din kat lukker øjnene i dit nærvær, blinker meget langsomt, eller blot ligger med halvlukkede øjne, så elsker din kat dig højt. Fra naturens side skal vildkatte altid være opmærksom på sine omgivelser og være på udkig for eventuelle farer. Når din kat lukker øjnene, og dermed ikke holder øje med farer, betyder det at din kat er 100% tryg ved dig og omgivelserne.

 

Sover katten i nærheden af dig, er det fordi, den føler sig tryg, beskyttet og elsket. Den har tillid til at du holder øje med farer, og at du vil beskytte den, skulle der ske noget. Denne ultimative tillid er et godt grundlag for kærlighed. Mange mener endda at langsomme og tunge blink fra katten, imens den kigger på dig, er en direkte kærlighedserklæring.

Slik fra den ru tunge

Skikken er kendt fra mange pattedyr… nemlig pelspleje. Katte viser omsorg for hinanden ved at hjælpe med pelsplejen. Vi mennesker har godt nok ikke pels som dem, men du kender sikkert følelsen af den ru og sandpapiragtige tunge, som slikker på dig. Dette er katten, som hjælper dig med din pelspleje – om man vil. Det er et sikkert tegn på, at den betragter dig, som en del af sin familie og elsker dig. 

Viser maven frem

Katten er yderst sårbar omkring maven, og ofte er katte meget beskyttende overfor maveskindet. Det er derfor det største tegn på at katten er tryg omkring dig, hvis den viser maven frem. Nogle katte vil endda også gerne kæles og aes på maven, når den viser den frem. Det hører dog til sjældenhederne at katten vil, lade nogen som helst rører sin mave. Så hvis du er en af de heldige, skal du nyde det. 

Massage og katteklør

Din kat putter sig ind til dig, du nyder opmærksomheden og den søde gestus. Lige indtil kattekløerne kommer frem og bliver masseret ind i dig. Det er en smertefuld oplevelse, men det er en vaskeægte kærlighedserklæring fra din kat. Bevægelsen kommer fra, da katten var ganske nyfødt og ammede hos sin moder. Killinger masserer poterne ind i moderen for at få mælk fra hende, det er derfor en bevægelse med et direkte link til kærlighed.  

Hovedstød og gnidning

Katte er yderst sensitive overfor dufte. Katten afmærker sit territorium med sin duft, og signalerer dermed til andre katte, at dette territorium er optaget. Katten videregiver sin duft ved at gnide sig op af personen eller objektet. Hvis din kat gnider sig op af dig eller støder sit hoved ind til dig, er det netop for at dele sin duft med dig. Dette gør katte, hvis de elsker noget eller nogen. De gør det ofte på andre kæledyr i husstanden og på ejerne for at vise deres kærlighed. 

Den sover med dig

Samsovning er et klart tegn på kærlighed fra katten. Katte er flokdyr, og de sover sammen i flok. Du er derfor tydeligt accepteret, som en del af dens flok, hvis den sover hos dig. Når katte sover, er de sårbare. Det hænger sammen med, at de har lukkede øjne og ikke er i en tilstand, hvor de er klar til at forsvare sig selv. De viser derfor en kæmpe tillid til dig ved at sove sammen med dig. 

Den siger "Jeg elsker dig"

Elsker din kat dig, så vil den også fortælle dig det. Forskning tyder på, at katte har mange flere forskellige og komplekse lyde end tidligere vidst. Det støtter derfor teorien om, at katte har et helt specielt ”miav” kun for dem, den elsker. Lyt derfor godt efter, når din kat taler, og læg mærke til forskellen i de forskellige lyde, som den kommer med. 

7 tegn på at din kat elsker dig

Sådan fortæller du din kat at du elsker den

Alle katteejere vil selvfølgelig gerne vide, om deres kat elsker dem. Men har du overvejet, om din kat ved, at du elsker den? Nedenfor kan du læse, hvordan du kan vise din kat, på et sprog den forstår, at du elsker den. 

Langsomme blink

Ligesom beskrevet tidligere i denne artikel er langsomme blink rettet mod ejeren et klart tegn på kærlighed fra katten. Men faktisk så vil katten også opfatte dette som en kærlighedserklæring, hvis du retter de langsomme blink mod den. For at fortælle din kat at du elsker den, kan du derfor fange dens opmærksomhed. Derefter handler det om at have et helt afslappet blik i øjnene, og blinke langsomt imens du holder øjenkontakten. Når du lukker øjnene langsomt foran katten, viser du en sårbar side af dig selv. Det gør du, fordi du lukker øjnene, og derfor ikke er klar til at forsvare dig, skulle katten angribe. Du viser katten, at du har tillid til den og er tryg i dens nærvær.  

Spil kostbar

Katte er sjove væsener, og de elsker at være selvstændige og tage deres egne beslutninger. Katte værdsætter derfor, hvis du lader den komme til dig. Hvis du konstant jager katten, vil den blive stresset og træt af dig. Du kan derfor vise, at du elsker din kat ved helt enkelt at give den plads. Det er allerbedst for katten, hvis du lader den komme til dig. Den vil faktisk elske dig for det. Samtidig viser du også forståelse overfor dens behov ved at holde afstand. Det er derfor, at mange katteallergikere oplever, at de tiltrækker katte. Det er helt simpelt fordi, de ignorerer og undgår dem. Dette bliver katten tiltrukket af, da den ikke føler sig påtaget eller jagtet af disse personer. 

Snak med din kat

Katte taler med os og udsender, som sagt, en helt speciel lyd overfor dem de elsker. Hvis det lykkes dig at skelne imellem kattens miaver, kan du med fordel forsøge at efterligne lyden. Katten vil nemlig forstå, at dine efterligninger er fordi, du også elsker den. 

Sådan fortæller du din kat at du elsker den

Ønsker du mere information og viden om hvordan katte viser de er glade i deres hjem, så kan du læse med her. Hvor vi beskriver hvilke tegn du skal kigge efter, for at vide om din kat er glad.

MEST POPULÆRE

Om Kattens Verden

Kattensverden.dk er en samling af artikler der skal give informationer omkring det at have en kat.

Artiklerne er skrevet af  gæsteforfattere og er egne synspunkter og skal ikke forveksles med lægelige vurderinger eller videnskabelige undersøgelser.

OBS: Er du i tvivl om din kats sikkerhed, så ring til dyrlægen med det samme!

Vær en del af fællesskabet: