Har min kat øremider?

Hvis din kat pludselig begynder at klø helt vildt ved ørene er der stor sandsynlighed for den har øremider. Andre tegn kan være at den ryster på hovedet og  I slemme tilfælde kan man ligefrem lugte det.

Kigger du i kattens øre, kan du se noget mørkt stads, det ligner kattegrums, eller huden i øret er rødt og irriteret. Øremider er en parasit, og den skal altså udryddes. 

Der er ingen vej udenom, afsted til dyrlægen.

Har man flere katte, har de det næsten helt sikkert allesammen, og har man hund er den nok også ramt, da øremider smitter meget.

Dyrlægen kan vælge at give dig noget der kan bløde øremiderne lidt op. Man kommer et par dråber i øret og gnider lidt uden på øret, herefter renser man øret med en vat-rondel. Men vær forsigtig det kan godt gøre ondt på katten. Herefter giver dyrlægen dig enten noget der skal i nakken eller nogle øredråber. Øremider rammer mest udekatte, da det som sagt smitter nemt, så har du kun en indekat, er det næsten usandsynligt at din kat får øremider. 

Skal du ud og finde en ny killing til hjemmet, er det en god ide at kigge i øret, er der sort snask i, må du overveje at spørger forhandleren om de kan sætte en behandling igang. Ellers må du selv vejen forbi en dyrlægen når du bringer katten hjem.


MEST POPULÆRE

Om Kattens Verden

Kattensverden.dk er en samling af artikler der skal give informationer omkring det at have en kat.

Artiklerne er skrevet af  gæsteforfattere og er egne synspunkter og skal ikke forveksles med lægelige vurderinger eller videnskabelige undersøgelser.

OBS: Er du i tvivl om din kats sikkerhed, så ring til dyrlægen med det samme!

Vær en del af fællesskabet: