Er min kat glad? 7 tegn du skal kigge efter

Du elsker sikkert din kat meget højt og er måske i tvivl om din kat egentlig trives i dit hjem. Bare det at du har fundet frem til denne side, viser at du bekymrer dig om det lille væsen, og lige netop det faktum er en rigtig god start.

Vores små pelsede venner har ligesom andre levende væsener brug for kærlighed, foder og søvn. Det får din kat sikkert rigeligt af. Derfor vil du sikkert også kunne nikke genkendende til en eller flere af de 7 tegn der viser at din kat er glad og trives.

1. Uden mad og drikke duer helten ikke

Når du finder en lille godbid og den lille pelstot guffer det i sig på ingen tid. Er det et tegn på lykke. Hvis en kat spiser sin mad uden nogen former for tvivl eller “rynken på næsen”, er den tilfreds og glad for sit måltid

2. Søger kontakt

Din kat søger fysisk kontakt med dig. Den gnider og gnubber sig op af dig for at afgive sin duft til dig. Det er en rigtig god indikator på at din kat stoler på dig og ser dig som en del af sin egen familie.

3. Blotter sin mave

Katten er jo i bund og grund et lille rovdyr. Det ligger dybt i instinkterne at der skal skaffes mad og sikres overlevelse. Så når din kat ligger sig og ruller rundt og blotter sin mave (for evt angreb), er det et helt tydeligt tegn på at katten finder sig godt tilpas i mijøet og at den ved at den er i sikkerhed hos dig!

4. Din kat får et flip

Har du lagt mærke til at din kat nogle gange kan gå rundt i ro og fred og på et splitsekund accelerer fra 0-100 km/t, over sofaen, op i vindueskarmen og ned og løbe lidt vildt rundt på gulvet? Så har du overværet et glædesudbrud af en anden verden. Ligesom mennesker kan blive helt berusede af lykke og hoppe og danse i vilden sky, kan katten det faktisk også. Det er sådan den giver udtryk for sin energi og glæde! Så må du bare krydse fingre for at planterne i vindueskarmen overlever det lille show!

5. Vaske vaske vaske

Katte er jo egentlig kendt for at være helt deres egen. De er selvstændige stærke dyr. Derfor kan der jo godt være tid til en lille “slikketur” til dem din lille missekat holder af. Hvis din kat begynder at give dig sådan en, er du helt sikkert inde i varmen. Katten slikker sig selv for at rengøre og det samme gælder altså med dig, det gør den kun ved mennesker (og dyr) den holder meget af. Det er altså endnu et tegn på din kat trives.

6. I legehumør

Har din kat et yndlingslegetøj som den kan lege med i flere timer nærmest. Er den koncentreret og i sin egen verden når der bliver leget med alverdens legetøj, så betyder det at alle andre behov sådan set er dækket. Den føler sig tryg, får mad og god søvn. Det er maslovs behovspyramide, på en måde, for katte! Når det ene behov er dækket, kan vi nyde det næste “behov” som i dette tilfælde er leg.

7. Er din kat udekat og kommer den med “gaver”?

Når din kat ikke er hjemme, er den ude og indtage den store verden. Her bliver der sikkert hygget gevaldigt og skabt nye venner. Der er også tid til at få jaget lidt. Sommetider fanger din kat en mus eller en fugl, og hvem vil ikke gerne gøre sin familie glad ved at sørge for det næste måltid. Derfor tager din kat stolt sit offer med hjem og forventer faktisk du skal blive glad. Katten prøver at dække et mad behov for både dig og den. Det er et rigtig godt tegn

Nu sidder du måske og tænker, hvorfor står der intet om når min kat spinder?

Det gør der altså ikke fordi at når din kat spinder kan det betyde både det ene og det andet. Det kan betyde den er glad og lykkelig, men det kan også betyde at der er noget galt og at den faktisk har ondt. Det må være op til den enkelte ejer at vurdere hvorden ens kat spinder, om det er det ene eller det andet.

MEST POPULÆRE

Om Kattens Verden

Kattensverden.dk er en samling af artikler der skal give informationer omkring det at have en kat.

Artiklerne er skrevet af  gæsteforfattere og er egne synspunkter og skal ikke forveksles med lægelige vurderinger eller videnskabelige undersøgelser.

OBS: Er du i tvivl om din kats sikkerhed, så ring til dyrlægen med det samme!

Vær en del af fællesskabet: