Skal du købe killing?

Sommerfugle i maven. Spænding. Savn. Der sker mange ting i kroppen når man først har taget valget om at anskaffe sig en kattekilling. Der er dog nogle (mange) overvejelser man skal/kan gøre sig for man rent faktisk holder sin kattekilling i sit eget hjem for første gang.

Som du nok allerede ved på nuværende tidspunkt, må man først tage kattekillingen fra sin mor når den er 12 uger eller ældre. Det kan straffes med bøde hvis kattekillingen bliver taget fra moren før.

Det ER dog muligt at anskaffe sig kattekillingen før de 12 uger. Det kræver blot at både mor og eventuelle søskende følger med i salget. En stor familie!

Tages kattekillingen fra moren før tid kan killingen udvikle adfærdsproblemer, så hvis du er interesseret i en psykisk sund kat, har du også selv interesse i at afvente til de 12 uger er gået. Som en lille tommelfingerregel vejer katten mellem 1200 og 1400 gram på dette tidspunkt.

Vaccinationer

Kattekillingen bør vaccineres to gange med ca 4 ugers mellemtum. Det gøres som regel når den er 3 måneder gammel og ca 4 måneder gammel. Man vaccinerer mod flere forskellige ting, som luftvejssygdomme, klamydia, calicivirus og hundegalskab. Mens du alligevel er ved dyrelægen bør der foretages et sundhedstjek. Efter et års tid skal der vaccineres igen. Efter det første år skal kattens vacciner vedligeholdes pr 3 år.

Ormekur

Kattekillinger bliver som regel solgt hvor de allerede har fået ormekur. Det er det mest normale og sikkert også med i den pris du betaler for at overtage killingen. Hvis ikke, bør du anskaffe dig en ormekur. Det gøres hos dyrelægen og fås kun på recept.

Ballademager

Små nuttede pelsklumper er jo bare så bedårenden, slet ikke til at stå for. Men man skal bare vide, der kan være meget gang i en killing, ja den kan bogstavligt talt kravle i gardinerne. Den vil helt sikkert også elsker at gå i vinduskammen eller på hylder og måske komme til at skubbe blomster og nipsting på gulvet. Men det varer for det meste kun til katten kan fejre sin første fødselsdag. Herefter er den meget mere rolig og kan nu bevære sig sikkert på Hylden, uden ulykker.  

Øremider

Hold øje med øremider når du skal ud og finde din nye bedste ven. Læs mere om hvad du skal holde øje med her: Artikel om øremider

Forsikring

Som alle andre værdsatte ting, kan der tegnes en forsikring der dækker katten. Det er en vanvittig god ide at gøre. Forsikringen dækker typisk sygdomme og skader. Det kan være en dyr fornøjelse hvis katten kommer galt afsted. Læs mere om forsikring hos Anicura her.

MEST POPULÆRE

Om Kattens Verden

Kattensverden.dk er en samling af artikler der skal give informationer omkring det at have en kat.

Artiklerne er skrevet af  gæsteforfattere og er egne synspunkter og skal ikke forveksles med lægelige vurderinger eller videnskabelige undersøgelser.

OBS: Er du i tvivl om din kats sikkerhed, så ring til dyrlægen med det samme!

Vær en del af fællesskabet: